BARA

Tantra: The Alchemy of Living 06/01/2019

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Καμιά σεξουαλική εκτόνωση δεν είναι αντάξια της οργασμικής κοιλάδας.

Υπάρχουν δύο μέρη στην ερωτική πράξη: η αρχή και το τέλος. Το αρχικό μέρος είναι περισσότερο χαλαρό, ζεστό και είναι καλό να μη βιαζόμαστε να κινηθούμε προς το τελικό στάδιο αλλά να παραμένουμε στην ενέργεια της αρχής. Χωρίς σκέψεις. Χωρίς προσδοκίες. Παραδομένοι στις αισθήσεις, στο σώμα, στο ρυθμό της επαφής, παραδομένοι στο παιχνίδι της ένωσης… Ευαίσθητοι και αθώοι σαν δυο μικρά παιδιά που παίζουν… κρατώντας τις σκέψεις για το σεξ έξω από το παιχνίδι… 
Αν συμβεί κατά τη διάρκεια το καλωσορίζουμε και αφηνόμαστε σε αυτήν την ενέργεια για να μας οδηγήσει στην οργασμική «κοιλάδα» 
Αν σκεφτόμαστε από την αρχή το σεξ, αν σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε, πως θα το κάνουμε τότε δεν είμαστε παρόντες στο εδώ και στο τώρα αλλά παρασυρόμαστε από το μυαλό σε μια κατάσταση που δεν μας επιτρέπει να είμαστε ούτε χαλαροί ούτε ανοικτοί ώστε να απολαύουμε πραγματικά και να οδηγηθούμε στην κοσμική έκσταση.


Η φράση κλειδί είναι: Αφήστε τα πράγματα να συμβούν και να είστε μαζί. Να νιώθετε ο ένας τον άλλον, να είστε ο ένας εδώ για τον άλλον και όλα θα έρθουν.

Πώς να παραμείνει κάποιος στην αρχή 
Το πιο σημαντικό είναι να θυμάσαι ότι στη σεξουαλική πράξη δεν  υπάρχει στόχος. Ζήσε την κάθε στιγμή ολοκληρωτικά και αυτή η στιγμή θα σε οδηγήσει στην επόμενη… και στην επόμενη… μην επιδεικνύεις τεχνικές… παρέμεινε στο παρόν. Παρέμεινε στη στιγμή, χωρίς να πηγαίνεις κάπου και λιώσε.

Στη διάρκεια της πράξης, κλείσε τα μάτια σου. Νιώσε το σώμα του άλλου, νιώσε την ενέργειά του να κυλάει προς το μέρος σου και λιώσε μέσα της. Συνέχισε να χαλαρώνεις, να χαλαρώνεις, να χαλαρώνεις... αφέσου στις αισθήσεις… μύρισε, γεύσου, άγγιξε… και μην είσαι αυτός που αγγίζει, γίνε το ίδιο το άγγιγμα… γίνε η ίδια η αφή… γίνε το χάδι, γίνε το φιλί… και ταυτόχρονα παραδώσου για να επιτρέψεις στον σύντροφό σου να γίνει και αυτός με τη σειρά του το χάδι, το φιλί, η έκσταση… Οδηγήστε ο ένας τον άλλον στην οργασμικές περιοχές της κοιλάδας χωρίς να ψάχνετε την εκσπερμάτιση… 

Στον οργασμό δεν είναι το ζητούμενο η εκσπερμάτιση. Καμιά κορύφωση δεν είναι αντάξια της οργασμικής κοιλάδας. Μείνε στην επαφή, στο άγγιγμα, στην ένωση χωρίς όμως να περιμένεις, χωρίς να το πιέζεις, χωρίς να το ελέγχεις, χωρίς να αναζητάς. Απλά χαλάρωσε.

Όταν κάνετε έρωτα, αφήστε τα σώματά σας να κινηθούν πολύ, επειδή αν αφεθούν τα σώματα στο τρεμούλιασμα του έρωτα τότε η σεξουαλική ενέργεια θα απλωθεί σε ολόκληρο το σώμα και δεν θα περιοριστεί στα σεξουαλικά όργανα. Όταν το σεξ περιορίζεται στο κέντρο του τότε μπορείς να το ελέγξεις. Το μυαλό σου θα έχει πάντα τον έλεγχο κι ας μην φαίνεται η εξουσία του. Όταν όμως τα σώματα κινούνται ανεξέλεγκτα και η ενέργεια απλώνεται σε ολόκληρο το σώμα δεν μπορείς να  ελέγξεις τίποτα. Τρέμεις, φωνάζεις, ουρλιάζεις, δονείσαι, παραδίνεσαι στην ενέργεια…
Και αν συνεχίσεις την επαφή χωρίς να στοχεύεις στη εκσπερμάτιση μπορείς να μαλακώσεις, να χαλαρώσεις μέσα στην βαθύτητα της κοιλάδας. Όσο αυξάνεται διαλογιστικά η αίσθησή σου τόσο η κίνησή σου θα μειώνεται. Μόνο αν κάποια στιγμή νιώσεις ότι η στύση χάνεται, μόνο τότε χρειάζεται λίγη κίνηση και διέγερση. Κι έπειτα, χαλάρωση ξανά. Και αυτό το βαθύ αγκάλιασμα μπορείς να το επιμηκύνεις για ώρες, χωρίς εκσπερμάτωση.  Αυτός είναι ο οργασμός της κοιλάδας

Ο OSHO λέει: «Το σεξ είναι δυνατός άνεμος, μια φοβερή ενέργεια που φυσάει και σε διαπερνάει. Όταν δυνατός άνεμος φυσάει, το δέντρο ταρακουνιέται. Ακόμη και οι ρίζες ταρακουνιούνται, κάθε φύλλο τρέμει. Να είσαι ακριβώς σαν το δέντρο. 
Ταρακουνήσου! Τρέμε! 
Άσε το κάθε κύτταρο του σώματός σου να χορέψει. 
Και η αγαπημένη σου επίσης χορεύει, κάθε κύτταρό της πάλλετε. 
Μόνο τότε μπορούν να συναντηθούν οι δύο και τότε, αυτή η συνάντηση δεν είναι διανοητική. Είναι η συνάντηση των δυο  βιοενεργειών σας. Μπες σ' αυτό το τρεμούλιασμα κι ενώ τρεμουλιάζεις μη μένεις επιφυλακτικός, μη μένεις θεατής, επειδή το μυαλό είναι ο θεατής. Μη μένεις επιφυλακτικός! Να είσαι το τρεμούλιασμα, γίνε το τρεμούλιασμα. Ξέχνα το κάθε τι και γίνε το τρεμούλιασμα.»

Δεν είναι το σώμα που θα τρέμει αλλά ολόκληρη η ύπαρξή σου. Τότε, εκείνες τις στιγμές, δεν υπάρχουν δύο σώματα, δύο μυαλά. Στην αρχή της ερωτικής πράξης υπήρχαν δύο ενέργειες, και στη διάρκεια οι δυο γίνονται μια, για να φτάσουν στο τέλος να γίνουν ένας κύκλος. 

Μπες μέσα στη σεξουαλική πράξη και μπες ολοκληρωτικά. Μην αφήνεις τίποτα απέξω. Αυτός είναι ο τρόπος για να μπορέσεις να νιώσεις ότι έχεις γίνει ένα με τον άλλον. Και όταν μάθεις πώς να δημιουργείς αυτόν τον κύκλο τότε θα μπορέσεις να δημιουργήσεις αυτόν τον κύκλο και μέσα σου. Γιατί τότε δημιουργείται η κατάλληλη συνθήκη για να ψάξεις για την εσωτερική γυναίκα ή τον εσωτερικό σου άντρα. 

namaste
despoina palamari


Απόσπασμα από το βιβλίο της σχολής 
"The Alchemy of Living"