BARA

Tantra: The Alchemy of Living 06/01/2019

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Ιερή σεξουαλικότητα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤOY ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 
"The Alchemy of Living" 

Michael Aivanhov: «Αυτοί πού ξέρουν να χρησιμοποιούν τη σεξουαλική δύναμη είναι οι πιο πλούσιοι και οι πιο προνομιούχοι, γιατί αυτή η δύναμη είναι μία ευλογία.»

Το μονοπάτι της Τάντρα είναι Πνευματικό και ταυτόχρονα Θεραπευτικό. Όποιος περπατά σε αυτό αντιλαμβάνεται και εκτιμά τον αισθησιασμό και τη σεξουαλικότητα ως ένα Συνειδητό Διαλογισμό.

Το κάθε τι στη ζωή του μπορεί κάποιος να το βιώνει παιχνιδιάρικα αλλά ταυτόχρονα να έχει την αίσθηση της Ιερότητας σε κάθε του σκέψη, σε κάθε του λόγο, σε κάθε του χειρονομία. Αυτός είναι ο τρόπος ώστε οι απλές, συνηθισμένες, ερωτικές στιγμές να γίνουν ένα με τις Ιερές Διαστάσεις της Ζωής. Όλα έρχονται από το Θεό και ό,τι εκδηλώνεται μέσα από τον άνθρωπο σαν ενέργεια είναι από την προέλευσή του θεϊκό.

Η σεξουαλική ενέργεια έρχεται από πολύ ψηλά και περνώντας μέσα από τα σεξουαλικά όργανα προκαλεί αισθήσεις, όπως έναν ερεθισμό και μια επιθυμία προσέγγισης, επαφής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μέσα σ' αυτές τις εκδηλώσεις υπάρχει αγάπη. Η αγάπη αρχίζει όταν αυτή η ίδια ενέργεια αγγίζει συγχρόνως και άλλα κέντρα στον άνθρωπο όπως την καρδιά, τον εγκέφαλο, την ψυχή και το πνεύμα. Τότε αυτή ή έλξη, αυτή ή επιθυμία που έχει να πλησιάσει ο ένας τον άλλον, φωτίζεται από σκέψεις και  συναισθήματα που έχουν σαν σκοπό την προσφορά και το μοίρασμα

Η αγάπη είναι η σεξουαλικότητα φωτισμένη και μεταμορφωμένη.

Όταν κάποιον τον σπρώχνει μόνον ο αισθησιασμός δεν ασχολείται καθόλου με το άλλο πρόσωπο, τον ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός του. Όμως αν υπάρχει αγάπη μεταξύ των δύο συντρόφων τότε και οι δυο σκέφτονται πως θα κάνουν ευτυχισμένο τον άλλον.

Μεταξύ της αγάπης και της σεξουαλικότητας δεν υπάρχει καμιά διαφορά όσον αφορά τις εξωτερικές τους εκδηλώσεις. Οι σύντροφοι κάνουν τις ίδιες χειρονομίες, δίνουν τις ίδιες αγκαλιές, τα ίδια φιλιά. Η διαφορά τους είναι στο ποια είναι η πρόθεσή τους και ποια κατεύθυνση παίρνουν οι ενέργειές τους. Η σεξουαλικότητα και η αγάπη δεν διαφέρουν λοιπόν και τόσο στο φυσικό επίπεδο, αλλά διαφέρουν μόνο στο αόρατο επίπεδο, στο ψυχικό, το πνευματικό.

Η πνευματοποίηση της αγάπης είναι ο όρος για να έρθει η Βασιλεία του Θεού μέσα μας. Αυτοί που έχουν ένα υψηλό ιδανικό για την αγάπη μπορούν να υπηρετήσουν το Θεό με την ενέργεια της σεξουαλικής δύναμης. Αν αγαπούν και αγκαλιάζονται έχοντας την πρόθεση να αφιερώνουν αυτή την αγάπη στο να πραγματοποιήσουν κάτι θεϊκό τότε θα προκαλέσουν ενεργειακές δονήσεις τόσο όμορφες που το Σύμπαν θα ανταποκριθεί επιστρέφοντάς τους τα ανάλογα δώρα.

Αν βάλουμε μέσα στην επαφή μας με τον σύντροφό μας, στην ένωση μας, στο σμίξιμο μας, την προσφορά, την αγνότητα, το φως, την αιώνια ζωή, την αθανασία τότε θα βοηθά ο ένας τον άλλον να αναπτύσσεται, να ανθίζει και να καρποφορεί μέσα σε συνθήκες πραγματικής αγάπης.