BARA

Tantra: The Alchemy of Living 06/01/2019

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Γίνε ξανά ολόκληρος. Διεκδίκησε οτιδήποτε σου έχει αρνηθεί η κοινωνία.

Ο άντρας, για να είναι αληθινό αρσενικό, πρέπει να είναι περιπετειώδης, πρέπει να είναι δημιουργικός, πρέπει να είναι σε θέση να παίρνει όσο γίνεται περισσότερες πρωτοβουλίες. Η γυναίκα, για να είναι αληθινή γυναίκα πρέπει να είναι μια δεξαμενή ενέργειας πίσω από τον άντρα ώστε η περιπέτεια να μπορεί να έχει όσο γίνεται περισσότερη ενέργεια.

Η ενέργεια θα χρειαστεί, ώστε η περιπέτεια να μπορεί να έχει έμπνευση, να έχει ποίηση, ώστε η περιπετειώδης ψυχή να μπορεί να χαλαρώσει μέσα στη γυναίκα και να ξαναγεμίζει με ζωή, να ανανεώνεται. Ο άντρας και η γυναίκα και οι δύο μαζί, όταν κινούνται θετικά, είναι ένα όλο. Και το αληθινό ζευγάρι και υπάρχουν ελάχιστα αληθινά ζευγάρια - είναι εκείνο στο οποίο ο ένας συνδέεται με τον άλλο με θετικό τρόπο. Η γυναίκα κατανοεί, ο άντρας ονειρεύεται.

Στην αναζήτηση του θεού ή της αλήθειας ο άντρας πρέπει να οδηγεί και η γυναίκα πρέπει να ακολουθεί. Μέσα τους το αρσενικό κομμάτι πρέπει να γίνει ο δάσκαλος και το θηλυκό κομμάτι πρέπει να γίνει ο μαθητής και  θυμάσαι, αυτό είναι άσχετο από το αν είσαι άντρας ή γυναίκα.

Το επαναλαμβάνω: Ο άντρας πρέπει να είναι αρσενικός και η γυναίκα πρέπει να είναι θηλυκή, αλλά με θετικό τρόπο. Τότε το να είναι μαζί είναι διαλογισμός, τότε το να είναι μαζί είναι στ’ αλήθεια μια μεγάλη περιπέτεια. Τότε, το να είναι μαζί φέρνει καινούργιες εκπλήξεις κάθε μέρα. Τότε, η ζωή είναι χορός ανάμεσα σε αυτές τις δύο πολικότητες και ο ένας βοηθάει τον άλλον, ο ένας τρέφει τον άλλον.

Ο άντρας δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά μόνος του. Η γυναίκα μόνη της θα είναι απλώς μια δεξαμενή ενέργειας, μα δεν υπάρχει πιθανότητα καμίας δυναμικής κίνησης. Όταν είναι και  οι δύο μαζί είναι συμπληρωματικοί. Κανένας δεν είναι ανώτερος, κανένας δεν είναι κατώτερος.

Γίνε ξανά ολόκληρος.
Διεκδίκησε οτιδήποτε σου έχει αρνηθεί η κοινωνία. 

Μη φοβάσαι να το διεκδικήσεις. Μη φοβάσαι, αν είσαι άντρας, να είσαι και γυναίκα μερικές φορές. Κάποιος έχει πεθάνει. Εσύ δεν μπορείς να Θρηνήσεις, επειδή είσαι άντρας και τα δάκρυα είναι μόνο για τις γυναίκες. Κάτι τόσο όμορφο όπως τα δάκρυα, δεν επιτρέπεται στους άντρες.

Τότε ο άντρας γίνεται όλο και πιο σκληρός, βίαιος, ανήσυχος. Και τότε δεν απορείς αν γεννηθεί ένας Χίτλερ. Ο άντρας, που τα δάκρυά του έχουν εξαφανιστεί, είναι αναπόφευκτο να γίνει μια μέρα Χίτλερ, να γίνει Τζένγκις Χαν. Τότε, θα είναι αδύνατον να νιώσει συμπάθεια. Τότε θα γίνει τόσο σκληρός που δεν θα είναι σε θέση να νιώσει τι κάνει στους ανθρώπους. Ο Χίτλερ σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους, χωρίς να τον κεντρίζει καθόλου η συνείδησή του. Η γυναίκα μέσα του είχε εξαφανιστεί εντελώς. Η συμπόνια, η αγάπη, όλα είχαν εξαφανιστεί. Τα δάκρυα είχαν εξαφανιστεί.

Θα ήθελα τους άντρες να μπορούν να κλάψουν όπως οι γυναίκες. Τα δάκρυα που κυλούν θα μαλακώσουν την καρδιά σου. θα σε κάνουν πιο υγρό και πιο ρευστό, θα λιώσουν το πλαίσιο του παραθύρου σου και θα σου επιτρέψουν να έχεις μεγαλύτερο ουρανό.

Στις γυναίκες δεν επιτρέπεται να γελούν αυθόρμητα. Αυτό είναι αντίθετο με τη γυναικεία χάρη. Τι ανοησία! Αν δεν μπορείς να γελάσεις βαθιά, θα χάσεις πολλά. Το γέλιο πρέπει να έρχεται από την κοιλιά. Το γέλιο πρέπει να είναι τόσο πολύ, που να κουνιέται μαζί του όλη η κοιλιά. Δεν πρέπει να έρχεται από το κεφάλι. Οι γυναίκες όμως χαμογελούν, δεν γελούν. Το θορυβώδες γέλιο δεν είναι για τις κυρίες. Τότε οι κυρίες ζουν μια ζωή ανήσυχη. Σιγά-σιγά, γίνονται περισσότερο ονειρικές. Δεν είναι αληθινές, δεν είναι αυθεντικές.

Μη γίνετε κυρίες και μη γίνετε κύριοι.
Γίνετε ολόκληροι.


Osho : Άντρας – Γυναίκα 
"ο χορός των ενεργειών"